Артем та Ігор Шаповалови (7А клас): «У нашій школі майже всі хлопці захоплюються спортом, адже спорт – це життя. Ми відвідуємо спортивний клуб «Барс», що у селищі Гірничому, де займаємося дзюдо з тренером Світланою Василівною Поліщук, яка закінчила нашу рідну двадцять другу школу.

Мама привела нас до спортивного клубу ще першокласниками, відтоді ми досягли певних результатів: зелений пояс з дзюдо, перемоги у міських та обласних змаганнях. Медалі, кубки, дипломи та грамоти прикрашають наш дім. Заняття спортом учать нас бути гарними учнями, вірними друзями, добрими та чуйними людьми. Нам дуже приємно, що шкільна газета «Alma mater» часто публікує фото спортсменів та розповідає читачам про наші досягнення».

Аліна Безугла (6А клас): «Чотири роки поспіль я займаюся карате-кіокушинкай. Тренування відбуваються тричі на тиждень у спортивній залі школи і є досить насиченими. На заняттях ми відпрацьовуємо техніку ударів та блоків, техніку кумі-те, беремо участь у тренувальних боях, доводячи свою спортивну майстерність до справжнього мистецтва. Два рази в рік каратисти проходять атестацію на відповідний кю та отримують заслужений пояс. Програма атестації включає: крос - шість кілометрів, техніку ударів та блоків, техніку кумі-те та поєдинки. Моїм тренером є володар другого дану В’ячеслав Володимирович Сабадир. На кожному тренуванні він намагається навчити нас чомусь новому та вдосконалити вже набуті знання. За роки тренувань я доклала великих зусиль, щоб потрапити на чемпіонат України з кіокушинкай-карате, який проходив у Тернополі. Виконуючи ката – поєдинок з невидимим супротивником, я здобула друге місце. Сьогодні тренуюся ще більше, тому що весною у нас багато змагань, і дуже сподіваюся, що теж буду їх учасницею. Займаючись спортом, учні стають стриманішими, гартують свою силу волі. Тож запрошуємо всіх до нашої команди. Переконана, що ви забудете про шкідливі звички, якщо їх мали, а найголовніше – зможете захистити себе та своїх близьких, станете впевненішими в собі».

Яна Гудзь (6А клас): «У танцювальному колективі «Конвалія» я займаюся близько семи років. Кожне заняття приносить величезне задоволення. Ми подорожуємо по різних містах України. Плануємо виступити у Франції, Німеччині, Чехії. У нашому колективі склалися дружні стосунки між учасниками. Свої вміння я часто демонструю у рідній школі під час свят та конкурсів у парі з учнем 6Б класу Олександром Тихоновим. Для мене танці є найкращим видом спорту. Зараз я переймаюся тим, щоб наше місто вибороло першість по Україні з флеш-мопу, бо була обрана в загальну команду для показового виступу».

Дмитро Сіленко (9Б клас): «Дуже вдячний учителю фізичної культури нашої школи, тренеру з карате В’ячеславу Володимировичу Сабадирю за те, що він залучив мене до занять спортом та приділяє всім нам велику увагу на тренуваннях, навчаючи східному мистецтву бою. Секцію карате, яка діє у нашій школі, відвідую не так давно, але з перших занять зрозумів, що залізна дисципліна та порядок панують на заняттях щоразу.Скажу відверто, що з дисципліною у мене було нещодавно не все в порядку.Та як це не дивно, всі учні, які входять до шкільної команди каратистів, стали більш дисциплінованими, а дехто покинув палити.

Карате – це не тільки спортивні вміння, це - ціла філософія самовдосконалення та саморозвитку. Недавно разом з іншими учнями я брав участь у атестації, тобто складав іспит, який включав у себе крос, техніку з карате та спеціальні фізичні вправи. У цей день деякі учні разом із тренером навіть купалися у крижаній воді, щоб загартувати свій дух і тіло. Думаю, що багато хто з нас досягне вагомих результатів, адже є кого наслідувати».

Анастасія Галатюк, голова учнівського парламенту (10 клас): «Свята Спорту та Краси учні школи чекають, мабуть, найбільше з усіх шкільних свят. Запрошені батьки, гості та учні й цього року змогли насолодитися показовими виступами гімнасток, із захопленням спостерігати за блискавичними рухами учнів-дзюдоїстів та каратистів, полюбуватися витонченістю рухів учнів, які відвідують танцювальні студії.

Щороку глядачів традиційного шкільного свята вражає виступ спортсменів-каратистів, які демонструють, як можна за допомогою фізичних та моральних можливостей людини захистити людську гідність».

Марина Журавльова (9Б клас): «Невід’ємною частиною шкільного свята Спорту та Краси є дефіле граціозних красунь, яке готують учениці, що відвідують модельні студії. Дівчата у вишуканих вечірніх сукнях укотре продемонстрували майстер-клас ходи, постави, вміння триматися перед глядачами, адже кожна дівчина, на мою думку, є прекрасною, лише повинна не забувати турбуватися про своє здоров’я та вроду. Для нас стало приємною новиною, що учениця 8Б класу нашої школи Катерина Кухар здобула титул віце-міс на конкурсі Міс-Кіровоград – 2011, з чим ми її щиро вітаємо! Це ще раз доводить, що найкращі дівчата навчаються у школі № 22!».

Анастасія Волошина (5 клас): «Брати участь у шкільному святі Спорту та Краси для мене є почесно і відповідально. Щороку я хвилююся перед виступом, адже глядачами є мої однокласники, вчителі школи. На святі цього року я представляла композицію з обручем та стрічкою. Моя мама, яка є випускницею нашої школи, теж була присутня на святі та підтримувала мене. Мені подобається, що свято об’єднує учнів, які займаються різними видами спорту».

Анна Солонченко, Анна Шульга (9Б клас): «Брати участь у святі Спорту та Краси – престижно, тому ми щороку ретельно готуємося для виступу у своїй школі. Хоча вже багато років займаємося спортивними танцями у колективі «Форсаж», який діє при БК «Радій». Щороку ми удосконалюємо свою майстерність, оволодіваючи різними стилями танцювального мистецтва: хіп-хопу, техно, хаус, фанк. Ми часто виступаємо на професійних сценах і не лише в Україні, а й за її межами. У рідній школі із задоволенням беремо участь у різноманітних заходах. Цього разу ми представляли танцювальну композицію, яку створили самі».

Марина Касян (10 клас): «Я є депутатом учнівського парламенту і протягом навчального року разом з іншими старшокласниками організували й провели різноманітні конкурси, вікторини та змагання на тему здорового способу життя. Кращим прикладом для школярів є демонстрація під час свят показових виступів наших учнів-спортсменів, вміння яких переконує, що варто обирати спорт, вести здоровий спосіб життя, свідомо думати про кожен зроблений крок у житті. Учням пропонується широкий вибір спортивних секцій, які діють як при школі, так і в клубі «Барс», що поблизу зі школою. Тренери клубу часто приходять до школи й запрошують дітей до спортивних занять. Більшість учнів нашої школи є членами різних спортивних секцій. Ми ведемо щороку спортивний паспорт школи, а на лінійці під час свята «Останнього дзвоника» директор школи вручає нагрудний знак кращому спортсмену школи. Ми задоволені своїми вчителями фізкультури, які самі є взірцем здорового способу життя, на уроках яких ніколи сумувати. Багато вчителів та й сам директор Борис Стефанович Набока щоденно займаються спортом, мають гарну фізичну форму, тому ми гордимося своїми наставниками. Директор веде нещадну боротьбу з курцями, яких, на щастя, стає все менше і менше. В нашій школі престижно бути спортсменом, адже це засвідчує, що учень має улюблене заняття, а отже, це цілеспрямована, відповідальна та серйозна людина, яка ніколи не підведе і може бути справжнім другом».