За невеликий проміжок часу, від коли розпочав роботу наш шкільний євроклуб «Пульс» (ШЄК), його члени взяли участь в багатьох заходах, які проводилися у місті та області. В першу чергу, це участь клубівців і їх перемога в обласному конкурсі пошукових і творчих робіт «Україна в Європі, Європа в Україні: очима молоді», ініційований Центром європейської інформації (ЦЄІ) при обласній науковій бібліотеці імені Дмитра Чижевського (листопад-грудень 2010), участь у відкритому конкурсі для старшокласників «Чи знаєш ти Європу? Допоможи Європі дізнатися про тебе!», організованого за підтримки Європейського Союзу в Україні (січень 2011). З метою поглибленого вивчення взаємин між Україною, Європейським Союзом та НАТО ми взяли участь в інформаційно-навчальному семінарі «Вибір моделі безпеки в контексті національних інтересів України», ініційований Інститутом трансформації суспільства спільно з Фондом Фрідріха Науманна за Свободу, а також у тренінгу «Застосування новітніх інформаційних технологій в роботі шкільних євроклубів», організованому ЦЄІ (лютий 2011).

На черговому засіданні ШЄКу миі ознайомилися з пропозиціями Центру європейської інформації ОУНБ імені Дмитра Чижевського щодо відзначення Дня Європи-2011 у м.Кіровограді. Було прийнято рішення розпочати роботу над проектом «Ми – українці. Ми поділяємо європейські цінності». Шляхом жеребкування були визначені назви країн ЄС, з яких буде розпочато знайомство. Учні 8А будуть готувати медіапроект, присвячений Іспанії, 8Б – Португалії, 9А – Греції, 10 – Болгарії та Латвії (квітень). У рамках проекту буде проводитись конкурс малюнків на тематику європейських цінностей, конкурс есе, буклетів та флаєрів відповідної теми (лютий-березень). Найкращі роботи та медіапроекти будуть представлені на Європейському кварталі у травні 2011 року.

Бажаємо учасникам проекту творчої співпраці та бажання перемогти!

Марина Іванова,
прес-секретар євроклубу «Пульс»
Н.В.Рябуха,
координатор євроклубу «Пульс»

Шкільний євроклуб «Пульс» інформує Шкільний євроклуб «Пульс» інформує Шкільний євроклуб «Пульс» інформує Шкільний євроклуб «Пульс» інформує