Діти малюють музику

9 березня учитель музичного мистецтва Світлана Тунік запросила колег на свій відкритий урок «Вишукана Франція». У гості до нашої школи завітали найкращі учителі музичного мистецтва Олена Тисленко (школа №2) та Лариса Біла (школа №13).

Почався урок, звісно, зі співів: учитель та вихованці заспівали один одному привітання. Далі всі поринули в мандри. Цього разу потрапили до Франції. У ній діти познайомилися з культурними та мистецькими традиціями, порівняли їх із українськими. Учні дізналися, що у Франції проходить карнавал, зокрема карнавал тварин.

Учні 4В класу пізнавали мистецтво музики в ігровій формі. Так діти під музичну композицію створювали свої малюнки, відображаючи звуки через фарби. У результаті кожен зміг поділитися власним сприйняттям музичної композиції – а всі разом створили виставку дитячих музично-художніх малюнків. В основному вихованцям уявлялися лебеді, а дехто намалював ластівку, квітку.  

Під час відкритого уроку діти переглянули відео, в якому поєдналися зображення, танець та, звісно, музика. Далі учні відгадували тематичні мелодії. Також учнів захопила розвивальна гра «Яка музика?», в якій потрібно було назвати: чи композиція смішна, чи сумна, чи спокійна, чи енергійна та інше.

Важливою складовою уроку була музична руханка, яка дозволила діткам і перепочити, і потурбуватися про своє здоров’я, і підспівати та підтанцювати під жваву мелодію.

Приємно було спостерігати за учнями, які залюбки виконували всі завдання вчителя. А це тому, що Світлана Тунік є метром у викладанні свого предмету: манери, голос, жести, знання методів і форм – все це спрямовано на зацікавлення саме цієї вікової категорії. Таким чином і реалізується  успішний творчий урок.

Гості висловили подяку вчителеві та були у захваті від естетичного оформлення школи, комфортних кабінетів та відношення колективу до історії школи.

Ірина Бігун,
заступник директора школи

Діти малюють музику Діти малюють музику Діти малюють музику Діти малюють музику