«Хочеться робити людям добро»

На кого Ви навчаєтеся? Чому обрали такий напрям діяльності?

Зараз навчаюся в Центральноукраїнському державному педагогічному університеті імені Володимира Винниченка на факультеті психології та педагогіки, спеціальність «Соціальний робітник». Власне, я з 10 класу хотіла вивчати психологію, самостійно опановувала літературу. Тож коли вступала в університет, у мене вже була певна інформаційна база. Хочу стати компетентним фахівцем в системі соціальних відносин – тому пішла до університету. Ми – соціальні особистості, живемо в соціумі, розвиваємося тоді, коли ми взаємодіємо з людьми. І я вважаю, це треба вміти робити якомога краще. Потрібно правильно будувати стосунки, вміти налагоджувати позитивні комунікації, щоб краще розуміти себе і людей, які тебе оточують.

Що Вас зацікавило в школі?

У перший день мною оволоділи змішані відчуття від перебування в рідному закладі освіти. А другого дня робота в школі стала мені зрозумілішою. Коли я була на уроках в 7А, учні нагадали мій клас, моїх друзів. Діти загалом класні, хоч іноді не завжди дотримуються дисципліни. Приємно, що школа зберігає пам’ять про всіх випускників. У захваті роздивлялася знайомі обличчя своїх друзів, рідних, батьків в «Галереї випускників 1931-2017 років».

Чи подобається Вам працювати з дітьми? Чим саме?

Так, особливо з підлітками, тобто учнями 8-9 класів, тому що вони можуть спілкуватися фактично на рівних, адекватно сприймати інформацію. Із дітьми молодших та середніх класів я ще не мала змоги працювати.

Чим Ви хочете допомогти дітям?

Ще з 10 класу отримала можливість зануритися у світ дітей, які потребують допомоги (дітки-сироти, діти в кризових сім’ях). Дуже вплинули на мій світогляд заходи, які ми організовували в дитячому притулку. Мені так хотілося приносити тим діткам хоч частку радості! Власне, була ціла низка ситуацій, які перевернули мій світогляд.

З того часу я рухаюсь у цьому напрямі, переймаюся волонтерськими справами, співпрацюю з будинком дитини «Наш дім», організацією «Серце матері і дитини», була вожатою в літньому таборі. Проводжу профілактичні, мотиваційні заходи в школах міста. Це дуже здорово, коли ти мотивуєш, показуєш альтернативний шлях, надихаєш на пошук інших шляхів.

Зараз із друзями розробляємо цікаві проекти, квести, клубні справи.

Запитання готували: Катерина Іванюта, Ангеліна Лисенко (5Б),
Андрій Шевченко (8А), Данило Жуков (9А)