Куточок екології

Життя нерозривно пов’язане з природним середовищем. На ранніх етапах свого становлення людина, користуючись продуктами природи, не завдавала помітної шкоди природним ресурсам. Але з посиленням практичної діяльності, пов’язаної з винаходом знарядь праці, вплив її на природу неухильно зростав.

В останні десятиліття ХХ століття у зв’язку із високими темпами науково-технічного прогресу, небувалим розширенням сфер матеріального виробництва він став особливо значним і великомасштабним. Неухильно зростає населення нашої планети, що потребує відповідного збільшення видобутку й виготовлення життєвих ресурсів для забезпечення його проживання. Наслідки впливу людини на навколишнє середовище сумні й тривожні: порушуються природні ландшафти, забруднюється атмосфера, морські акваторії і прісні водойми, руйнується ґрунтовий покрив, зменшуються лісові ресурси та чисельність видів рослин і тварин, хімічні сполуки, які циркулюють у біосфері, шкодять здоров’ю людини та всьому живому.

Розуміючи глобальну проблему людства, я закликала учнів школи долучитися до її практичного вирішення. Разом із учнями свого, 8А класу ми створили «Куточок екології», що містить три контейнери для сортування сміття, контейнер для батарейок та контейнер для пластикових кришечок, а ще – зелене дерево, яке символізує життя, на гілочки якого ми прикріпили еко-торбинку з натяком на те, щоб люди поступово відмовлялися від пластикових пакетів. Це – довготривалий проект, до якого ми хочемо залучити всіх учнів школи, їх батьків та небайдужих громадян селища Гірничого.

Наталя Алішкевич, вчитель географії,
класний керівник 8А