Протягом листопада педагогічний колектив, і зокрема методичне об’єднання української філології, провело різноманітні заходи до Дня української писемності та мови.
У ході Місячника філологи активізували роботу щодо популяризації й поширення спілкування українською мовою, виховання поваги до рідної мови.

Було проведено низку заходів для учнів 1-11 класів, які відзначилися організованістю, змістовністю та емоційністю: єдиного дня грамотності (написання радіодиктанту українською мовою); створення презентацій за творчістю письменників; участь переможців І етапу олімпіади з української мови та літератури у ІІ етапі; участь учнів-переможців у ІІ етапі XVІ Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика; участь переможців І етапу у ІІ етапі Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської молоді імені Тараса Шевченка (ІІІ місце – Юлія Васильченко, 9А клас, учитель – Людмила Тарасенко); участь у Всеукраїнському конкурсі «Книга пам’яті мого роду» (І місце – Ситник Дмитро, 4А клас, учитель Ольга Ситник); зустріч із письменницею Наталією Тимченко (5А клас, учитель Катерина Хомутовська); конкурс власної казки (5 класи, вчитель Василь Левицький); проведення бібліотечних уроків на тему: «Національний скарб – українська книга»; виставка літератури з історії державної мови, створення тематичного стенду з питань культури мовлення; вікторини «Чи знаємо ми рідну мову» серед учнів 1-4 класів; конкурс малюнків на тему «Люблю рідну мову»; відкриті виховні заходи «Мова наша калинова» (2Б клас, учитель Тетяна Похила), «Ми – майбутнє України» (6А клас, учитель Оксана Бойко), шкільний бібліотекар Зінаїда Скляренко організувала книжкову виставку «Скарбниці рідної мови», провела бібліотечний урок «Виникнення писемності», у 5А класі.

Все й не перерахувати… Наш Місячник був наповненим розмаїтим дозвіллям та глибоким змістом. І хоч День української писемності та мови давно минув, діяльність, спрямована на прищеплення любові до рідного слова, триває!

Вінцем Місячника стало нагородження активних учасників грамотами та фотографування на згадку, під час якого директор Борис Набока продекламував декілька рядків поеми «Сон» і наголосив на актуальності пророчих думок Великого Кобзаря.

Наш Місячник української писемності та мови Наш Місячник української писемності та мови Наш Місячник української писемності та мови Наш Місячник української писемності та мови