Навчально-практичний тренінг26-27 березня 2012 року під патронатом Всеукраїнського фонду «Крок за кроком» відбувся навчально-практичний тренінг «Міжнародні стандарти якості діяльності громадсько-активної школи» за програмою «Школа як осередок розвитку громади».

«Основою громадсько-активної школи є твердження про те, що школа не може існувати окремо від потреб громади. ГАШ ставить перед собою мету не просто надавати освітні послуги учням, але й розвивати громаду, залучати батьків та мешканців до співпраці» – ось основна теза програми.

Нашу школу можна назвати громадсько-активною школою, адже учні школи мають можливість розвивати лідерські якості в учнівському парламенті; такі поняття, як «волонтерство», «партнерство», «соціальні проекти», є головними у розвитку учнівського та педагогічного колективу. Ознайомившись з програмою ГАШ, у новому навчальному році буде працювати за цією програмою, розвиваючи та продовжуючи традиції навчального закладу, у якому виховуються та розвиваються громадянські якості учнів.

Антоніна Шелудько,
педагог-організатор, учасник тренінгу