Незабутня письменниця12 березня на урок української літератури до учнів 5-х класів завітала письменниця нашого краю – Антоніна Корінь.

Попередньо ми знайомилися з творами цієї авторки, а при зустрічі більше дізналися про її життя. Народилася вона в Чернігівській області, але вже дуже багато років живе в Кіровограді, мешкає у нас на вулиці Нижній П’ятихатській. Нещодавно приїхала з Дніпропетровська. Побувала в Болгарії, Росії. Антоніна Корінь – перекладач із болгарської, російської мов. Загалом опубліковано її 23 книжки, чотирнадцять з яких – видання авторських творів.

Нам сподобалися вірші про війну, розповіді про наше становище в Україні («Гине цвіт України»). До річниці від дня народження Тараса Шевченка поетеса прочитала вірш «Україна спить». Учні 5А класу: Олександр Сідорчук, Михайло Стах, Валерія Грінько, вивчили та розповіли напам’ять вірші А. Корінь («Ми переможемо все…») та Кобзаря («Садок вишневий коло хати…», «І золотої, й дорогої…»).

Продовжилася зустріч із членом Спілки письменників України Антоніною Корінь у 8Б класі. Діти читали напам’ять вірші Кобзаря, увінчавши поетичним намистом Шевченківський тиждень, а потім усі разом заспівали «Реве та стогне Дніпр широкий…».

На згадку бібліотеці рідної школи, яка вивчила дочку поетеси – Тетяну Корінь, із вдячністю і надією письменниця подарувала книгу «Долинська галактика» і зародила ідею видати до 90-річного ювілею школи альманах поетів селища Гірничого «Тепло Холодної гори». Тож запрошуємо усіх учнів школи до створення унікального видання!

Данило Гапонов, Амір Ісмаіл,
фото Богдана Шевченка, 5Б, Анна Лубцова, 8Б

Незабутня письменниця Незабутня письменниця Незабутня письменниця Незабутня письменниця