Обласні перемоги наших журналістів

20 квітня вихованці клубу журналістики: Данило Баділов, Максим Тимошенко, Данило Шереметьєв (5Б), Павло Панін, Влад Рябовол, Володимир Кочетков (7Б), Анна Варакута (8Б), нагороджені дипломами обласного конкурсу «Шкільна журналістика».

Відбувався захід всьоме, і вже традиційно ми – серед  переможців. Проводив конкурс факультет філології та журналістики Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка за сприяння Британської Ради в Україні (програма «Active Citizens»). До журі входили: декан факультету, доцент Людмила Кричун; завідувач кафедри видавничої справи та редагування, доцент Наталя Фенько; кореспондент газети «Дзеркало тижня» Світлана Орел, ведучий програми «Єлисаветградський книговир» Дмитро Шульга, головний редактор газети «Університетський меридіан» Вікторія Салогуб.

Спершу учасники потрапили на цікаві майстер-класи від кращих журналістів Кропивницького: Олена Бринза (телеканал «Інтер»), Ольга Ткаченко (газета «Перша електронна»), Дмитро Шульга (ведучий телепрограми «Єлисаветградський книговир»).

Ми вибрали майстер-клас від кореспондента каналу «Інтер» Олени Бринзи, яка розповіла про особливості роботи репортера. А починала вона свою кар’єру, як і ми, зі шкільної газети! «Будь-яка професія – це стиль життя, – підкреслила вона. – Якщо ти журналіст – це невід’ємна частина твого життя».

Анна Варакута (8Б) перемогла в номінаціях «Майбутній журналіст» за статтю «Все починається з малого» та «Тележурналіст» за інтерв’ю «Цікаве поряд».

Без конкурентів ми виграли номінації «Відеорецензія на книгу» за міні-фільм «У Домі дивних дітей» (творці: Данило Шереметьєв, Максим Тимошенко, Влад Резінкін, Максим Резніченко, 5Б, та Крістіна Гончаренко, 8Б). А Володимир Кочетков (7Б) написав матеріал про випускника нашої школи, Народного Героя України Вадима Довгорука – і отримав за це диплом ІІІ ступеня в номінації «Лонгрід».

Потім Данила Шереметьєва та Максима Тимошенка знімали для телеканалу «Кіровоград». Вони розповідали про свою участь у створенні відеорецензії «У домі дивних дітей».

Після церемонії нагородження наш керівник Василь Левицький, журналіст обласної телекомпанії, запросив нас на радіо. Ведуча Людмила Ніколаєвська записала з нами інтерв’ю для програми «Маленька зірочка» на обласному радіо «Скіфія-Центр».

Данило Баділов, Володимир Кочетков, Павло Панін,
фото Максима Тимошенка, Данила Шереметьєва, Влада Рябовола