«Побачити» музику16 жовтня відбувся відкритий урок з музичного мистецтва у 7А класі на тему: «Виражальність та зображальність музики». Метою уроку було показати взаємопроникнення видів мистецтва: музики, живопису, скульптури, сценічного мистецтва (балет) та мультиплікації. Засвоїти знання художньо-образної мови в музиці та у візуальному мистецтві.

Учні ознайомилися з життєвим та творчим шляхом французького композитора Каміля Сен-Санса та з найоригінальнішим твором – сюїта «Карнавал тварин». З задоволенням виконували творчі завдання, виступали в ролях композиторів, співаків, художників та мистецтвознавців. Під кінець уроку навчилися не тільки чути музику, а й «бачити» її.

Мені подобається працювати в цьому класі – діти старанні, активні, творчі та енергійні. Завжди уроки проходять цікаво, змістовно і творчо. Велика подяка класному керівнику Ользі Барсуковій за допомогу в підготовці та організації уроку, батькам – за виховання цих розумних діток. А дітям бажаю успіхів у навчанні та завжди бути такими ж цікавими і творчими!

Світлана Тунік,
учитель музичного мистецтва