Подарунок Шевченкові і нам

9 березня в день народження Великого Кобзаря за сприяння голови громадської організації «Перспектива міста» Артема Стрижакова ми урочисто відкрили оновлений кабінет української мови та літератури.

На святковій лінійці директор Борис Набока привітав із визначною датою в житті українського народу, а також розповів про Надію Савченко – незламну героїню, українську Жанну дАрк. Вона, як і свого часу Тарас Шевченко, показує силу духу нашого народу.

Після спільного виконання Гімну, учні розказували поезії Кобзаря. Учні 6Б: Володимир Кочетков, Данило Гапонов та Павло Панін, розповіли славнозвісний вірш «Садок вишневий коло хати…». Літературну естафету підхопили діти з 6А: Олександр Сідорчук та Руслан Щербаков, віршем «Думка». Учениця 8А Марина Хорхордіна заспівала пісню «Така її доля…» (уривок із поеми «Причинна»).

Майстер-клас із декламування поезій Т. Шевченка продемонстрували вчителі-словесники Ірина Бігун, Катерина Хомутовська, Любов Бондаренко, Людмила Тарасенко. Наш директор Борис Стефанович також багато цитував Кобзаря.

Ансамбль «Гірничанка» разом із учителями та учнями заспівали «Реве та стогне Дніпр широкий…». Директор нагадав, що ми, гірничани, живемо на Холодній горі – і символічно, що Тараса Шевченка поховано саме на Чернечій горі. «Відтак дуже важливо мандрувати Україною і вивчати свій край», – підкреслив він.

Наприкінці урочистостей, директор подарував відеомагнітофон для того, щоб учні могли вільно переглядати аудіо та відеоматеріали з української мови, літератури, українознавства. Святкування продовжилася вже в Тарасовій світлиці. Учасники ансамблю «Гірничанка» заспівали для восьмикласників пісню «Єдина родина», дівчата шкільного хору – «Музика слова». Учениця 4А Дар’я Ширінська подарувала всім пісню «Дівчина-весна». А потім кожен восьмикласник продекламував поезію Тараса Шевченка та ознайомився з новими стендами кабінету.

Володимир Кочетков, Владислав Рябовол, 6Б,
фото Маргарити Гребенкової, 5Б

Подарунок Шевченкові і нам Подарунок Шевченкові і нам Подарунок Шевченкові і нам Подарунок Шевченкові і нам
Подарунок Шевченкові і нам Подарунок Шевченкові і нам Подарунок Шевченкові і нам Подарунок Шевченкові і нам
Подарунок Шевченкові і нам Подарунок Шевченкові і нам Подарунок Шевченкові і нам Подарунок Шевченкові і нам