Поезія для дітей та дорослихПоезія для дітей та дорослихПоезія для дітей та дорослих23 грудня учні 6-х класів читали та слухали поезію української поетеси Антоніни Царук.

Попередньо на уроках української літератури учні знайомилися з творчістю поетеси, і навіть зустрічалися з письменницею в молодших класах. Тепер випала нагода поспілкуватися з авторкою улюблених дитячих творів безпосередньо.

Антоніна Царук розповідає, що писати почала в нашому віці. Але видала свої твори вже в дорослому. Згодом вона почала писати вірші, які пронизують і дорослу душу. Деякі з них увійшли до збірки «Мовчання бруньки».

Учні: Андрій Науменко, Леся Вдовиченко, Світлана Дубина, Вікторія Сокуренко, Катерина Петриченко, декламували напам’ять вірші («Козак-барвінок», «Іде Україна»), запитували про секрети натхнення, а поетеса спілкувалася зі школярами, як із дорослими.

«Серце в кожного – це брунька, яка може розквітнути», – підкреслила наостанок Антоніна, коментуючи назву своєї книги «Мовчання бруньки». А у шкільній візитаційній книзі поетеса записала: «Як зворушливо зустрічатися з читачами, які ростуть разом із книгами. Приємно, коли колектив на чолі з директором виховує майбуть силою Слова».

 Вікторія Сокуренко, 6А,
фото Крістіни Гончаренко, Катерини Потривайло, Анни Сарапин