1 листопада «Місячник української мови» розпочався зустріччю з відомою поетесою, організатором культурно-літературних заходів Оленою Горобець.

Цього року вийшло в світ дві книги письменниці: «Горобці-молодці» та «Сансара». Крім того, поетка має ще поетичну книгу «Літаючі менеджери».

Наша гостя показала дітям ігри на розвиток креативного мислення. Учні написали на листочках іменники, дієслова та прикметники, а потім на основі тих слів створювали власні віршики.

Сама ж О. Горобець подарувала дітям кумедні поезії: про зайчиків, вовка, лиса, котиків, хлопчиків та дівчаток…

«Я раджуся з старшим сином – якщо йому подобається, він схвалює – то цей твір я вважаю завершеним», – ділиться особливостями своєї творчості майстриня слова. «Поезія – то трішки магія!» – підкреслювала поетеса про своє бачення мистецтва слова.

У процесі спілкування з гостею та слуханням творів з книги «Горобці-молодці» діти дізналися про лемків, колір азуру та інше. Старшокласники ще й послухали пісню музичного молодіжного гурту «FEELin» на слова О. Горобець та поміркували над серйозними текстами збірки «Сансара».

«Я бажаю поетесі щастя, здоров’я, і щоб вона все краще і краще, більше і більше писала віршів», – підкреслила по завершенні зустрічі учениця 4Б класу Саша Чуприна.

Фото: Денис Демченко, Марія Гардаш,
Аліна Оліярчик, Андрій Нагорний, юні журналісти

«Поезія – то магія!» «Поезія – то магія!» «Поезія – то магія!» «Поезія – то магія!»