7 листопада для школярів проводився конкурс читання поезій, присвячений 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка.

Організувала захід для учнів 8Б класу учитель української мови та літератури Катерина Хомутовська. У журі конкурсу були: бібліотекар Зінаїда Скляренко, педагог-організатор Ліліт Карапетян та вчитель-практикант Олена Горяєва.

Поезії «Думи мої...», «Минають дні, минають ночі...», «Заповіт», «Садок вишневий коло хати» та інші читали: Вікторія Чепурова, Аліна Новікова, Данило Анісімов, Ілля Івашин, Тетяна Гартман, Катерина Неізжала, Юлія Гончаренко, Марк Іоненко, Анастасія Мазурова, а також гість із 6А Андрій Науменко. А на завершення заходу діти разом із учителем гуртом заспівали пісню «Думи мої...»

За результатами конкурсу, ІІІ місце зайняла Анастасія Мазурова, ІІ – Данило Анісімов, а перемогу в змаганні читців здобула Юлія Гончаренко.

«Тарас Шевченко – це дуже визначна людина, яка принесла в нашу історію і літературу велику роль, і ми повинні його шанувати, пишатися ним, – підкреслив по завершенні конкурсної програми учасник Марк Леоненко. – Мені сподобалося, як мої друзі з любов'ю і радістю розповідають вірші – я уявляв справжні картини... Я дуже поважаю Шевченка: він робив усе, щоб займатися своєю улюбленою справою – писати. І я захоплююся ним!».

Олександр Коваленко, 8Б, фото автора

Полум'яне слово Кобзаря Полум'яне слово Кобзаря Полум'яне слово Кобзаря Полум'яне слово Кобзаря