Правова культура дитини13 грудня відбувся міський семінар заступників директорів з виховної роботи на тему «Профілактика правопорушень у дитячому середовищі». Організатором заходу є служба у справах дітей виконавчого комітету Кіровоградської міської ради.

На семінарі відбулася презентація навчального посібника «Кримінальний кодекс для дітей». Посібник отримав схвалення Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України та рекомендований для використання у загальноосвітніх навчальних закладах.

За структурою це видання повторює «Кримінальний кодекс України». Проте інформація подана в ігровому, легкому для розуміння вигляді та яскраво проілюстрована. Герої посібника – відомі дітям казкові персонажі: порушниками тут виступають Кіт Базиліо, Лисиця Аліса, Карабас-Барабас та Дуремар, а постраждалими – Буратіно, Мальвіна і П’єро.

«Кримінальний кодекс для дітей» доступною мовою пояснює що – добре, а що – погано.

Книга стане корисною в школі та сім’ї, адже ми вирішуємо спільне завдання – виховувати дітей так, щоб вони знали свої права й користувалися ними, були правосвідомими, мали правову культуру.