21 січня, до Дня Свободи і Соборності України, для учнів нашої школи відкрито оновлену спортивну залу.

Ошатне приміщення, прикрашене національними стягами, прапором Національного олімпійського комітету, плакатами «Роль українських спортсменів в історії Олімпійських Ігор», великим гаслом уздовж стіни: «Сьогодні спортсмен – завтра захисник Вітчизни», радо зустрічало всіх. Однак справжню атмосферу свята створювали не стільки відремонтована стеля, підлога та інвентар – а, насамперед, запрошені на урочистості фахівці зі спорту та фізичної культури, яких учні зустрічали живим коридором слави.

У заході взяли участь: секретар відділення НОК України в Кіровоградській області Вадим Бебко; менеджер з оргпитань відділення НОК України Людмила Стратова; учасниця ХХІХ Олімпійських Ігор з гімнастики Валентина Голенкова, майстер спорту міжнародного класу; голова обласної організації ветеранів спорту Олександр Березан, майстер спорту, чемпіон СРСР; члени обласної організації ветеранів спорту: Валентина Андрющенко, Тіна Квасова, майстри спорту, чемпіони України; президент обласної федерації легкої атлетики, депутат міської ради Геннадій Заболотний, голова міської організації «Спорт для всіх» Микола Аношкін, майстер спорту, директори спортивних шкіл: Юрій Симоненко, Людмила Місько; тренери: Тетяна Сімінченко, Петро Армашов, Євген Янков, Юрій Жовтенко, Артем Продан; мати-героїня, ветеран війни та праці Лідія Репетило; волонтери 3-го Кіровоградського полку спецпризначення «Кіборгів» Ірина Шаповалова, Антоніна Чигирин; самодіяльний пісенний колектив ветеранів праці «Гірниченка»; випускники школи різних років – призери чемпіонатів світу, Всеукраїнських турнірів та Міжнародних змагань, чемпіони України, області, міста: Людмила Осіпова, В’ячеслав Сабадир, Дмитро Березній, Людмила Хоменко, Аліна Кравченко, Вікторія Головко, Марія Рожнова, Олександр Бондаренко.

Як справедливо підкреслив директор Борис Набока, наша школа надзвичайно багата на спортсменів, серед яких: трикратна чемпіонка України з карате, 5-е місце на Чемпіонаті Європи Аліна Безугла; неодноразова чемпіонка області з бігу на 100, 200м, естафеті 4х100м, чемпіонка України в естафеті 4х100м, призер Всеукраїнських турнірів Анастасія Каргаполова; срібний призер олімпіади з фізичної культури, призер обласних змагань з бігу на 100м Катерина Литвиненко; срібний призер олімпіади з фізичної культури, член збірної команди з футболу «Зірка-2». Чемпіон області, призер України з футболу Максим Папченко; срібний призер Європи та чемпіон області з рукопашного бою Костянтин Можаєв; призер Всеукраїнських турнірів, чемпіонка Міжнародного турніру з художньої гімнастики Анастасія Волошина; неодноразовий чемпіон області та призер Всеукраїнського турніру зі спортивної гімнастики Данило Луцюк; неодноразовий переможець Міжнародних змагань з боротьби дзюдо Вікторія Сокуренко; призер Всеукраїнських змагань та переможець зі спортивної гімнастики Лілія Кутова; чемпіонка України, багаторазова чемпіонка області, неодноразова переможниця Міжнародних змагань зі спортивної гімнастики Катерина Жосан; срібний призер України з карате Ілля Дудник; срібний призер України з карате Валерій Панчук; бронзові призери міської спартакіади школярів з настільного тенісу Артем Шевченко, Мілена Місько, Дмитро Музиченко та багато інших.

Видатні діячі фізичної культури та спорту вручили учнівському колективу кубок «За успіхи з розвитку фізичної культури та спорту – 2015», дипломи «Найкращий спортивний клас», подарували різноманітні видання на спортивну тематику для олімпійського куточку школи.

Для учасників заходу прозвучали пісні у виконанні ансамблю «Гірничанка», Анастасії Марущак (10 клас), Марини Хорхордіної (7А), Карини Ліхачової (4А). Лілія Бикова, Гончаренко Юлія та Марія Сагура виконали танок «Повертайся живим», а учні-спортсмени продемонстрували показові виступи з художньої та спортивної гімнастики, боксу, карате, дзюдо. Учениці-старшокласниці, лауреати та переможці міських конкурсів «Міс Кіровоград», нагадали, що зовнішня краса і сила має поєднуватися з внутрішнім багатством.

Спортивно-патріотичне свято підкреслило, що український народ, як і майже століття тому, – єдиний, сильний, соборний і готовий завжди захищати своє право на самостійність і державність.

PS. Запрошуємо познайомитися з інформацією про шкільне спортивне свято на сайтах Національного олімпійського комітету України від 22 січня 2015 року та Кіровоградської міської ради від 23 січня 2015 року.

Спорт на захисті Вітчизни Спорт на захисті Вітчизни Спорт на захисті Вітчизни Спорт на захисті Вітчизни
Спорт на захисті Вітчизни Спорт на захисті Вітчизни Спорт на захисті Вітчизни Спорт на захисті Вітчизни
Спорт на захисті Вітчизни Спорт на захисті Вітчизни Спорт на захисті Вітчизни Спорт на захисті Вітчизни
Спорт на захисті Вітчизни Спорт на захисті Вітчизни Спорт на захисті Вітчизни Спорт на захисті Вітчизни
Спорт на захисті Вітчизни Спорт на захисті Вітчизни Спорт на захисті Вітчизни Спорт на захисті Вітчизни