Світ відважних професійСвіт відважних професійСвіт відважних професій2 листопада учні класу відвідали музей пожежної безпеки, який дав унікальну можливість познайомитися з історією та сучасністю однією з найбільш відважних професій – пожежника-рятувальника.

У першій залі музею учні дізналися про історію пожежної охорони Кіровоградщини. Зал історії містить унікальну діораму «Пожежа Єлисаветграду 1834 року», перегляд якої вразив учнів і дозволив їм більш яскраво уявити, як наше місто виглядало під час пожежі.

Для дітей світ пожежної техніки відкрив свої секрети. У залі техніки та служби учні взнали багато цікавого: за допомогою якого технічного оснащення працівники пожежної охорони виконують свої службові обов’язки, якими інструментами користуються для того, щоб якнайшвидше врятувати людей з місця пожежі, як ліквідувати пожежу та врятувати ті матеріальні цінності, які опинилися у вогні.

Незвична зала – профілактики пожеж. Дуже цікаво тут представлено макет по з`ясуванню причин виникнення пожежі у побуті. Все побачене та почуте спонукало дітей замислитися про необхідність дотримання правил пожежної безпеки.

Екскурсія відбулася у рамках проведення шкільного тижня безпечного поводження з вогнем та сприяла тому, що діти зрозуміли, як важливо були обережними у поводженні з вогнем, петардами, феєрверками, і взагалі, джерелами підвищеної небезпеки. Учні дізналися про нелегку працю пожежних, які оберігають наш спокій і завжди готові прийти на допомогу.

Хтозна, може, ця така необхідна професія спонукатиме когось із юних екскурсантів присвятити своє життя нелегкому заняттю?

Світлана Ніколенко, класний керівник 2Б