Творчі студії для студенства

23 березня педагоги школи продемонстрували майстер-клас у залі природничо-географічного факультету КДПУ ім. В. Винниченка.

Учителі зустрілися зі студентами ІІІ курсу та поділилися з ними власним інноваційним досвідом.

«Праця в школі – це, перш за все служіння, служіння дітям, родині, суспільству, – стверджує директор Борис Набока. – А щоб служити, не достатньо на уроці долучати учнів до основ наук, – треба наповнювати кожну зустріч із дитиною духовністю».

Учитель української мови та літератури, керівник Клубу журналістики Василь Левицький підкреслив: «Наша школа перш за все надає можливості кожній особистості для її творчої реалізації – а значить і професійної».

Учитель зарубіжної літератури та російської мови Вікторія Дунаєва підкреслила: «Учитель і діти – це єдине творче коло». І стосунки між педагогами та вихованцями мають бути якомога неформальними. «Я бажаю Вам знайти шлях у житті і повернутися обличчям до школи!».

Людмила Тарасенко, учитель української мови та літератури, класний керівник 9А класу робить свій п’ятий випуск учнів. Педагог поділилася зі студентами багатющим досвідом роботи з дітьми, їхніми батьками, дала поради, як краще взаємодіяти з ними.

Наталія Рябуха підготувала мультимедійну презентацію про те, що їй дала школа. «Школа – це соціальний інститут, через який проходять усі. Школа подарувала мені багато друзів, якими стали учителі, випускники, їхні батьки… Бо ж в основі школи лежить педагогіка співпраці». Разом зі студентами ми міркували над портретом сучасного вчителя.

«Все моє життя пов’язане зі школою та музикою», – розповідає учитель музичного мистецтва Світлана Тунік. Вона порівняла школу з пасікою, учнів – із бджілками, а цілющий мед – результат копіткої праці – знання.

Долучилися до заходу представниці початкової школи. «Ми починаємо навчати і виховувати юне покоління, тож ставимося до цього надзвичайно відповідально»,  підкреслила Ольга Ситник. Її колега, Інна Прокопенко, продемонструвала інтерактивні методи роботи в реалізації принципу природовідповідності під час екскурсій, мандрівок.

Наталія Алішкевич, учитель географії, розповіла свою життєву історію, в якій головна героїня була спершу геологом, а потім стала досвідченим педагогом у своїй школі, яку закінчила в 1983 році.

Надзвичайно важливу інформаційну підтримку під час заходу забезпечував заступник директора школи Валерій Прядун. Темою його виступу була «Інформаційна підтримка діяльності школи». Він (також і аспірант КДПУ ім. В. Винниченка) продемонстрував можливості Google таблиць, процес створення новин на сайті та інші практичні застосування інформаційних технологій.

Також студенти дістали змогу зустрітися з учителем математики, і водночас багаторічним екскурсоводом-міжнародником Валерієм Поповим. «Ви – щасливі люди, бо Батьківщина довіряє вам найцінніше – своїх дітей!» – підкреслив він. Свого часу Валерій Попов учився з Борисом Набокою в інституті, а в дитинстві навчався в 22 школі. Як екскурсовод-професіонал В. Попов побував у багатьох країнах світу. Це яскравий приклад того, як гарний педагог може стати чудовим екскурсоводом…

Яка ж багата й розмаїта праця Учителя!

Творчі студії для студенства Творчі студії для студенства Творчі студії для студенства Творчі студії для студенства
Творчі студії для студенства Творчі студії для студенства Творчі студії для студенства Творчі студії для студенства