У чарівному світі вокального мистецтваУ чарівному світі вокального мистецтва18 жовтня на базі Кіровоградського музичного училища відбулася обласна науково-практична конференція «Спадкоємність вокальних традицій: від музичної школи до великої сцени», в якій взяла участь вчитель музичного мистецтва Світлана Тунік.

Із задоволенням відвідала доповіді з актуальних тем вокального мистецтва та відкриті заняття провідних викладачів Кіровоградського музичного училища. Вразила цікава доповідь кандидата мистецтвознавства М.В. Долгіх про становлення вокального мистецтва нашого регіону XVIII-XX ст. На занятті зі сценічної підготовки та майстерності актора, в головного режисера Кіровоградського академічного обласного музично-драматичного театру ім. Марка Кропивницького Є.В. Курмана, ніби побувала в чарівному світі, по-новому відкривши для себе акторську майстерність і взагалі цю професію.

Та родзинкою і окрасою конференції стала творча зустріч та майстер-клас з народною артисткою України, доцентом Національної музичної академії України ім. Петра Чайковського Лідією Леонідівною Забілястою. Неперевершений голос, душевна і тепла розмова, цінні поради від майстра вокальної  справи назавжди залишаться в пам’яті. «Голос Лідії Забілястої – то золото найвищої проби!» – так сказав про нашу землячку корифей співу Іван Козловський.

Приємно було, що в кінці зустрічі Лідія Леонідівна особисто вручала всім учасникам сертифікати з найкращими побажаннями та щирою усмішкою.