Увага — майбутній першокласник!26 січня школа гостинно відкрила двері для батьків майбутніх першокласників, а наступної суботи за парти сіли маленькі шестирічки. Дітей привітно зустрічали досвідчені педагоги – директор школи Б.С. Набока, вчителі початкових класів – К.М. Аширбекова, П.М. Драч, О.В. Ситник. Звертаючись до батьків Борис Стефанович з радістю відзначив, що серед них є багато випускників нашої школи, подякував їм за правильний вибір, за довіру і запевнив, що їхнім дітям у нашій школі буде найкраще.

Підготовка до школи – процес і урочистий і хвилюючий одночасно. І не тільки для малюків, які вже через декілька місяців стануть справжніми школярами, але і для їхніх родин. Часом більше самих першокласників хвилюються їхні батьків, тому у виступах педагогів звучали поради як привчати дитину до школи. Батьки зрозуміли, що, відвідуючи заняття в підготовчих класах, діти привчаються до нового колективу, до режиму, спілкуються між собою по-новому, поповнюють свій запас знань про навколишній світ.

Всім відомо: саме у родині дитина отримує перші зразки спілкування. Якщо дитина вдома є свідком неповаги членів сім’ї один до одного, то вона вважає таку поведінку нормальною і сама починає так поводити себе у школі.

Головна порада батькам – налаштовуйте малюка на школу позитивно: «У школі буде цікаво, радісно, ти дізнаєшся багато нового і корисного».

Не залякайте дитину школою, фразами подібними до такої: «Ось підеш у школу – там тобі покажуть». Адаптація проходить легше, якщо у дитини заздалегідь склалося тепле ставлення до школи. Перегорніть разом із сином чи дочкою сімейний фотоархів. Ваші добрі спогади про шкільні роки, друзів дитинства, улюблених вчителів наповнять душу майбутніх первачків радісним очікуванням. Тож нехай початок навчання ваших дітей у нашій школі стане приємною подією в житті всієї родини.

Тетяна Селіванова,
голова ради ветеранів школи