Живе у школі «Гірничанка»…

У нашій актовій залі систематично займається вокальна група «Гірничанка». Як виявилося, у колективу багато спільного з нашою школою.

Коли об’єдналися в цей колектив?
Ми згуртувалися навколо пісні у вересні 2014 року.

Скільки учасників групи?
Дев’ятеро. Я, Любов Прудка, – художній керівник. Іван Павлик – акомпаніатор, співає та грає на баяні. Пісенні таланти колективу: Валентина Фоменко, Алла Рибальська, Зоя Козирєва, Раїса Яременко, Леонід Козирєв, Віктор Чернецький, Олександр Яременко. Усі ми – з Гірничого…

Який у вас репертуар?
Найрізноманітніший: і ліричні, і патріотичні, і народні… У нас уже понад 150 пісень. До кожного тематичного концерту ми готуємо новий репертуар. Співаємо і соло, є і дуети, і колективні співи… У нас дуже дружній колектив – ми все вирішуємо колегіально!

Де вже виступала «Гірничанка»?
Ціле літо ми виступали на Гірничому, нас запрошували на ювілейні дні народження, весілля; традиційні адреси: школа, бібліотека, лікарня, госпіталь, Дендропарк, Первозванівка… Підготували сюрприз до Нового року – програму зі щедрівками. Меланку будемо одягати… З особливою радістю «Гірничанка» кожного року приходить в школу з вітаннями та подарунками. Скрізь, куди запрошують, ми ідемо з радістю.

Для вас спів – дуже багато значить…
Ми цим живемо. Чекаємо середи, щоб прийти до школи – і дарувати спів…

Хто з ваших дітей, онуків – учні нашої школи?
О, багато!.. Юрій Яременко, Сергій Яременко, Максим Яременко, Ольга Козирєва, Юлія Жосан, Катерина Жосан, Микола Рибальський, Володимир Павлик, Олена Прудка

Приємно, що наша школа – тепла оселя для дітей, їхніх рідних і для нас. Українська пісня дає нам наснагу жити і перемагати.